Vem är Johnny Grimståhl?
Johnny Grimståhl är född i Stockholm 1944 och uppvuxen i Dalarna. Vid sexton års ålder gick han till sjöss. Han upplevde några äventyrliga år som matros på svenska och norska s.k. uteseglare. På Hawaii kom han i kontakt med karate, vilket blev en vändpunkt i hans liv. Efter att ha avlagt sjökaptensexamen fortsatte Johnny till sjöss som styrman till 1970.
Han lämnade sjölivet och for till USA där han tränade åtta timmar varje dag tills han fick svart bälte i karatestilen Shito-ryu. Tillbaka i Sverige startade han Stockholms Karate Kai (numera Stockholms Kyokushin) som snart blev Sveriges största och, under ett antal år, mest framgångsrika karateklubb.
1973 övergick klubben till stilen Kyokushin-kai, en stil mer inriktad på självförsvar och s.k. knock down karate. Mellan 1972 och 1974 var Johnny med i svenska landslaget och deltog i en rad landskamper och europamästerskap. I samband med att karateklubben expanderade startades en filial för styrketräning med namnet Swings Gym, som snabbt växte till Sveriges största gym och blev grunden till Sports Club- kedjan och välkända S.A.T.S.
1984 flyttade Johnny till Las Palmas på Gran Canaria och startade Swings Gym på en gågata vid Las Canterasstranden. Under åren med gym på Kanarieöarna tävlade Johnny med framgång i bodybuilding och blev vid närmare 50 års ålder kanarisk mästare i tungviktsklassen, och under flera år tvåa i de spanska mästerskapen.
Idag tävlar han bara mot sig själv i olika styrkeövningar och vid 68 års ålder slog han flera av sina tidigare personliga rekord.
Johnny drev sedan Centro Swings i Las Palmas, en klinik för alternativ medicin (kinesiologi, magnetterapi, biomagnetism, reiki, massage mm). Själv arbetade Johnny med framför allt kinesiologi , magnetbehandlingar (magnetterapi, biomagnetism och magnetinlysning) och behandling av kotor och leder. Han är utbildad kinesiolog i Svenska Kinesiologiskolan (1995) och är direkt elev till Dr. Goiz, grundare av Biomagnetism (kurser i Berlin 2007 och 2010). Johnny är även lärare i kinesiologi, biomagnetism, magnetbehandling, anatomi och fysiologi vid olika skolor på Kanarieöarna och i Sverige.
1998 utgavs boken Grunderna i kinesiologi, en bok som har blivit ett referens- och standardverk i kinesiologi för många och som används i undervisningen i många kurser i kinesiologi (boken finns också utgiven på spanska under namnet Kinesiología Básica). Totalt har Johnny skrivit ett tiotal böcker, av vilka följande finns att köpa via Johnnys hemsida www.grimstahl.com:
Grunderna i kinesiologi
Handbok för Terapeuter
Vägen till ett friskare liv
Döden går på gym (polisroman)
och om det vore sant… (en bok om en läkares kamp mot mäktiga läkemedelsföretag)

oh min papa.
Se information om priser längre fram eller klicka på Böcker.
Johnny är en populär kursledare och föredragshållare om kost, träning och alternativmedicin, framförallt kinesiologi och biomagnetism. Kurserna och föredragen hålls på svenska, spanska eller engelska.

Du kan läsa om en del av mitt ganska äventyrliga liv i boken "Oh min papá!" som min dotter Viveka har skrivit i form av frågor som jag sanningsenligt har besvarat. Se under "Böcker".