VÄGEN TILL ETT FRISKARE LIV


COLON IRRITABILE – IBS

Irriterad tarm (Irritable Bowel Syndrome, IBS) är en av världens vanligaste sjukdomar. Den kan ge förstoppning, diarré, gasbildning och magsmärtor. Psykisk stress kan förvärra sjukdomen, liksom viss mat. Man indelar colon irritabile i tre klasser:
Förstoppning och magsmärtor.
Symtomen är förstoppning, svullen mage och smärta. Mer än hälften av alla patienter har psykiska problem såsom depression, oro, sömnproblem, minskad aptit mm.
Förstoppning med omväxlande diarré och magsmärtor. Symtomen är förstoppning eller diarré, abdominal distension och smärta. Problemet förvärras med ökad psykisk/emotionell stress. Vid IBS rekommenderas små frekventa måltider. Man bör tugga maten väl eller välja lättuggad mat. Många upplever bekymmer med stekt mat, råkost, nötter, och frön. Kaffe, alkohol och kryddor stimulerar tjocktarmen och bör undvikas. Undvik mejeriprodukter, kolsyrad dryck, grönsaker, sädesprodukter och frukt. Man kan pröva att skala frukten och riva eller hacka grönsaker.

GÖR EN HÄLSOPROFIL

Många orsaker till ohälsa och sjukdom kan vi påverka genom de val vi gör i livet. Gå igenom listan på den här sidan och bocka av de faktorer som stämmer på just dig.
Äter ofta färdiglagad snabbmat, s.k. skräpmat.
Tar inga vitamintillskott och äter sällan frukt.
Motionerar mindre än två gånger per vecka.
Använder regelbundet medicin eller droger.
Dricker öl, vin eller annan alkohol var dag.
Upplever jobbet som stressande.
Känner olust att gå till jobbet.
Problem med arbetskamrater.
Dåliga familjerelationer.
Ofta förkyld eller sjuk.
Stillasittande arbete.
Ofta deprimerad.
Få nära vänner.
Rökare.
Hur såg det ut? Listan kan göras längre, men förmodligen har du fått en ganska bra uppfattning om hur ditt liv ter sig idag. Ju fler ja-svar, desto sämre.

KOST

Kostens betydelse för god hälsa kan inte överskattas. Alla kroppens celler förnyas ständigt, det du äter och dricker idag är det råmaterial som du ger din kropp att arbeta med. Från detta råmaterial plockar kroppen vad den behöver av olika näringsämnen som kolhydrater, protein, fett, vatten, mineraler, vitaminer, enzymer mm. Man behöver många av dessa ämnen var dag, även om allt inte måste finnas vid varje måltid. Vid långvarig brist på vissa ämnen uppstår skador i kroppen; cellerna oxiderar och åldras snabbare, immunförsvaret och ämnesomsättningen fungerar inte som de ska och allvarliga bristsjukdomar kan uppstå.
Den mänskliga arvsmassan har inte förändrats sedan den moderna människan uppstod i Afrika för cirka 300.000 år sedan och genetiskt är människan anpassad för de livsmedel som konsumerades då. Dessa våra förfäder erhöll cirka 35 % av sin energi från fett, 35 % från kolhydrater och 30 % från protein. Vi är alltså ”allätare”. Ett högt intag av frukt och grönsaker gjorde den ursprungliga kosten basbildande till skillnad från dagens syrabildande kost. Fiberintaget var högt, troligen ca 100 gram/dag. Vitamin och mineralintaget var cirka 2 - 8 gånger högre än idag.
Människan har levt som jägare och samlare under 120.000 generationer och sedan som åkerbrukare och boskapsskötare i bara ca 500 generationer (12.000 år). Den mat som våra förfäder åt och överlevde av har få likheter med den mat som de flesta i västvärlden lever av idag sedan ca 10 generationer. Det säger sig självt att vi inte på denna korta tid hinner anpassa oss till en helt ny slags föda. Vi är fortfarande stenåldersmänniskor evolutionärt sett.
Våra kroppar förnyas ständigt, varje sekund bryter organismen ner 10 - 50 miljoner celler och ersätter dem med nya. Efter ca 10 år har i stort sett alla celler i kroppen ersatts med nya, en eller flera gånger, vi har med andra ord en ny kropp vart tionde år!

Oförmåga att älska sig själv (Emotionell switching).

Emotionell omkoppling (”emotionell switching") handlar om oförmåga att älska sig själv, ofta i kombination med att inte tillåta sig att ha ett bra liv. Vad som är gemensamt för personer som är emotionellt omkopplade är att de alltid gör något som på kort eller lång sikt gör livet sämre än vad det skulle kunna vara. Droger, fel partner, allergi eller någon svårbotad sjukdom, fel jobb, listan kan göras lång. Det enda viktiga för en sådan person är inte HUR man lider, utan ATT man lider. Var och en hittar sitt lilla helvete, uppfinningsrikedomen är enorm.
Det är naturligtvis en undermedveten process, få människor vill ha ett dåligt liv på det medvetna planet. Men vårt undermedvetna styrs av andra lagar. Det hör vad vi säger och tänker, vad andra säger till oss, eller hur de behandlar oss, allting lagras, ingenting glöms.
Eftersom vårt undermedvetna lätt låter sig påverkas av vad vi säger och tänker, så uttalar man affirmationer samtidigt som man temporalknackar, så som lärs ut i boken. Metoden är suverän i all sin enkelhet. Jag har hjälpt flera tusen personer att skaffa sig ett bättre liv med denna snabba och effektiva teknik som också har fördelen att man kan göra behandlingen själv i stället för att betala pengar för ett antal behandlingar hos en terapeut.
Oförmåga att älska sig själv är självdestruktivt, personen tycker inte att han eller hon är värd att bli älskad, inte ens av sig själv. Orsaken finns oftast i personens barndom. Lite ovett då och då tål de flesta. Men om man får skäll varje gång man råkar göra något fel, så matas det in hur oduglig och värdelös man är och förr eller senare brukar det leda till en inre övertygelse om detta. Som vuxen är man inte medveten om varför man känner sig mindervärdig, övertygelsen sitter i det undermedvetna, dolt under ytan. Människan är ett socialt djur. Vi behöver varandra och mår inte bra om vi är isolerade från andra människor. Vi behöver också bli sedda, få stöd och uppmuntran från våra medmänniskor, i synnerhet när vi är barn och tonåringar. Barn och ungdomar kan gå till extrema ytterligheter i sin strävan att bli sedda, allt från extrema kläder och frisyrer, tatueringar eller piercing i ansiktet som väcker uppmärksamhet, okontrollerade raseriutbrott och fysiska angrepp till självskadebeteenden. Flickor vänder ofta sina frustrationer inåt, mot sig själva, i form av ätstörningar, skära sig eller låta sig utnyttjas sexuellt, medan pojkar oftare låter ilskan och självföraktet gå ut över andra och kan bli ”värstingar”. Författaren Hjalmar Söderberg har uttryckt det träffande i en av sina böcker:
Man vill bli älskad.
i brist därpå beundrad,
i brist därpå fruktad,
i brist därpå avskydd och föraktad.
Själen ryser för tomrummet och vill ha kontakt till varje pris.
Det är sorgligt att se så många människor lida i onödan av ett problem som med rätt metod är enkelt att slippa.
Den kanske viktigaste anledningen till att vi är här på jorden är att lära sig älska. Att lära sig älska sig själv är en bra början.

SKÖLDKÖRTELPROBLEM

Alla kroppens celler är beroende av sköldkörtelhormon, och det är viktigt att den fungerar som den ska för att man ska må bra. Omkring 500.000 svenskar är diagnostiserade med sköldkörtelsjukdom. Den vanligaste diagnosen är hypotyreos, vilket är en underfunktion i sköldkörteln. Några orsaker till hypotyreos är stress, Hashimotos sjukdom, jodbrist, tungmetallförgiftning, fluor i dricksvatten eller tandkräm och strålbehandling. Östrogen gör det svårare för kroppen att ta upp jod, vilket förklarar varför sköldkörtelsjukdom är vanligare hos kvinnor än hos män.
Symtomen utvecklas gradvis och består bl.a. av låg ämnesomsättning, frusenhet, trötthet, bristande koncentration, sämre minne, apati, förstoppning, låg puls och blodtryck, nedsatt immunförsvar och libido.
Både hypotyreos och hypertyreos går att behandla med Biomagnetism. De flesta blir bättre och många blir helt bra. Behandlingen bör kombineras med kost- och livsstilsförändringar, eftersom dessa i regel är orsaken till problemet.
Man bör först gå en gång till en terapeut som arbetar med Biomagnetism. Efter att ha blivit instruerad hur man ska göra, kan man sen behandla sig själv under en eller ett par månader, varefter man gör ett återbesök.
På halsens vänstra sida ska man placera magneten med + polen (röd) mot kropen. På halsens högra sida ska man placera magneten med – polen (blå) mot kropen.

STRESS

Stress är de olika former av påfrestningar som vi utsätts för i vårt dagliga liv. Positiv stress är den normala stress som får oss att kliva ur sängen på morgonen för att gå till skolan eller arbetet och där anstränga oss för att få bra betyg, eller en bra lön och kanske befordran. Lagom doser av positiv stress är inte skadligt. För mycket positiv stress och/eller negativ stress påverkar bland annat nervsystemet och hormonsystemet. Genom s.k. feedback utlöser stressen diverse reaktioner i kroppen, vissa stresshormoner ("fly eller slåss hormoner") utsöndras, främst adrenalin, noradrenalin och kortisol.
Många virus binder sig till samma receptorer som känslomolekyler (neuropeptider). Lyckokänslor och glädje kan alltså blockera en del virus, medan känslomässig stress ger virus fritt tillträde till kroppens celler och man blir mer mottaglig för sjukdomar. Detta är svaret på vad man har vetat länge; deprimerade personer blir lättare sjuka, och motsatsen; lyckliga personer blir inte lika ofta sjuka.
Människans chakrasystem är också inblandat, varje chakra är kopplat till en endokrin körtel och dess tillhörande organ. Kärleksbekymmer till exempel, påverkar hjärtchakrat, men även thymuskörteln och hjärtat som organ. Man brukar ju tala om "brustna hjärtan" och "hjärtekrossare", uttryck som inte är gripna ur luften!
Några allmänna råd:
- Försök eliminera orsakerna till stress så långt det går. Kanske byta arbete, sälja nåt av barnen (jag skämtar), se över ekonomin - man kanske inte behöver bo i den dyra villan, ha en ny bil vartannat år etc.
- Se över kosten och försök äta nyttig mat som tuggas väl (20 - 40 gånger).
- Tillför vitaminer och mineraler. Vid stor stress finns alltid näringsbrister.
- Försök träna. Till exempel Yoga, Qi Gong.
- Massage och skogspromenader är avstressande.
- Styrketräning och kampsporter är bra för att eliminera stresshormoner.
- Reiki och annan healing som man även kan göra som egenbehandling.
- Meditation och avslappningsövningar.
- Lära sig säga nej för att inte ta på sig större börda i arbetslivet eller privat än vad man orkar med.

STYRKETRÄNING

Träning 3 dagar per vecka.
Dag 1. Rygg, Triceps.
Lämpliga övningar:
Rygg: Hävräck, skivstångsrodd, hantelrodd.
Triceps: Sittande eller liggande tricepspress, Åsnesparkar.
Dag 2. Ben, Axlar, Mage.
Lämpliga övningar:
Ben: Knäböj eller utfall utan stång med händerna bakom nacken.
Axlar: Stående hantelsväng åt sidan, Sittande hantelpress.
Mage: Cramps, X-gång (liggande).
Dag 3. Bröst, Biceps.
Lämpliga övningar:
Bröst: Flyes, Bänkpress, pullover.
Biceps: Skivstångscurl, alternerande Hantelcurl.
Rullande schema 3 - 6 dar/vecka.
Dag 1 Bröst, Biceps
Dag 2 Quadriceps, Hamstrings, Vader
Dag 3 Rygg, Triceps
Dag 4 Axlar, Mage

ÖVERTYGELSENS KRAFT

Forskarna försöker förstå hur det mänskliga medvetandet påverkar kvantenergin, den s.k. observatörseffekten. Även om vi kanske tror att vi bara iakttar den värld vi lever i, är det omöjligt att bara ”iaktta” någonting överhuvudtaget. Oavsett vi studerar en kvantpartikel i ett experiment, eller tänker på att lyckas med något vi föresatt oss, till exempel bli fria från en sjukdom eller förändra en relation med någon, så har vi en föreställning och ofta en förutfattad mening om det vi gör. Dessa blir en del av det vi studerar eller försöker ändra, vi blir en del av det vi iakttar. På energinivå hänger allt samman och utövar en växelvis påverkan. Vi lever i en interaktiv verklighet där vi påverkar omvärlden genom att förändra det som händer inom oss, dvs våra tankar, känslor och övertygelser, medan vi betraktar det som finns i vår omgivning. Om vi till exempel är vänliga mot en ovän, så kan det leda till att ovännen ändrar sitt beteende mot oss.
Kvantfysiken visar att vi är omslutna av ett energifält, det s.k. enhetsfältet, som fyller de områden som vi tidigare har betraktat som tomrum. Detta fält interagerar med oss och förändras beroende på våra övertygelser.
Människor, oberoende av ras (det finns bara en ras), har samma frekvens och är därmed förenade energimässigt och kan påverka varandra utan fysisk kontakt och på avstånd, vilket kan förklara många oförklarliga fenomen som healing, tankeläsning, klärvoajans mm.